Какво би искал/а да потърсиш?

Празник с кауза – 4 примера, които вдъхновяват

През 2023 г. WWF България стартира нова инициатива, наречена „Празник с кауза“. Щастливи сме, че в нея вече се включиха десетки хора, които ценят природата и мислят за нейното опазване дори в своите най-специални моменти. В този материал ви запознаваме с някои от тях.

Какво представлява Празник с кауза?

Рожден ден или имен ден, абитуриентски или абсолвентски бал, моминско или ергенско парти, годишнина или кръщене… Добрата кауза може да стане част от всяко тържество.

Лесно е – просто празнуващите призовават гостите си да дарят за дивата природа сумата, предвидена за опаковка или букет към подаръка им. Ние от WWF съдействаме за осъществяването на идеята по всякакъв начин. Предоставяме персонализирани линкове за онлайн дарения или изпращаме напълно безплатни дарителски кутии и помощни материали, които да се разположат на мястото на празненството.

Разбира се, празнуващите също получават подаръци от нас - с цялата ни признателност за това, че правят природата свой специален гост.

Вдъхновяващи участници

Инициативата „Празник с кауза“ ни даде възможност да се запознаем с прекрасни хора, които милеят за дивата природа на България.

Йоана и Лорета например са две момичета, които решиха да отбележат заедно своите рождени дни през юли 2023 г. Но не направиха обикновено парти, а организираха цял благотворителен концерт! Посветиха го на каузата за опазване на дивите животни.


Концертът се проведе на открито до стадион „Юнак“ в София. За доброто настроение на гостите се погрижиха бандите Уикеда и Cool Den. Имаше и мини базар за дрехи, бижута и ръчно изработени изделия, както и забавления за най-малките. Входът бе свободен, но на няколко места бяха поставени дарителски кутии, в които всеки желаещ можеше да остави сума по свой избор. Събраните средства бяха над 2000 лева.


Чаровната Любка също посвети рождения си ден на благородна кауза. Темата на празненството беше „Да посадим въздух за нашите деца и животни“. Украсата напълно кореспондираше с посланието, дори тортата бе във формата на Земята. Заедно със своите над 40 гости Любка събра 1060 лв., които избра да дари за мисията ни за връщането на риса в българските гори.


Чудесен пример за празник с кауза дадоха Десислава и Георги. Те посветиха 15-годишнината от сватбата си на създаването и опазването на гори в България. На празненството за своята Кристална сватба те поставиха и кутията за дарения на WWF. Така, заедно с гостите си, Десислава и Георги станаха част от мисията за изграждане на свят, в който хората и природата съществуват в хармония.


Бяхме изключително трогнати и от жеста на една от най-младите ни дарителки. За своя единадесети рожден ден Саня пожела не предмети, а да се превърне в закрилник на рис. Вместо подаръци, тя събра 500 лв. за каузата заедно със своите приятели и близки. Децата като Саня наистина ни карат да вярваме, че по-доброто и светло бъдеще е възможно!

Включете се и вие

Предстои ви празник? Направете го още по-значим, като го превърнете в празник с кауза. Ние ще ви улесним в организацията. Вижте всички подробности тук: praznik.spasetedivatapriroda.bg
 

Още по темата:
© личен архив
Всяко празнично събитие може да допринесе за грижата за природата.