Какво би искал/а да потърсиш?

МЛАДЕЖКА АНГАЖИРАНОСТ
© WWF Bulgaria

Младежите у нас се притесняват от изменението на климата, но не вярват, че могат да променят нещо (според проучване на Европейската инвестиционна банка от 2019 г.)

КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ?

Зелените каузи и в частност изменението на климата са все по-популярни сред младите хора в България. В същото време ролята на STEM обучението (Science, Technology, Engineering, Mathematics), предприемачеството и зелените иновации стават все по-общопризната и ключова за развитието на съвременните младежи и адаптацията им към динамично променящия се свят.

Образователната ни система обаче все още не е подготвена да подкрепи учениците по тези направления. Темата за климатичните промени е слабо застъпена в учебната програма. Това пречи на младежите да осъзнаят достатъчно добре последствията от разточителната консумация и собствения си начин на живот върху природата. Пречи им и да видят своята роля в решението на проблема. Поради липсата на опит и възможности, те споделят мнението, че нямат силата и увереността да допринесат за положителна промяна в своето общество.

Знаеш ли, че?

Младежката ни програма за иновации се казва Panda Labs.

© WWF
КАКВО ПРАВИ WWF?

Младите хора имат силата да правят големи и положителни промени, когато им се даде възможност. Днешните младежи ще бъдат утрешните стопани на нашата планета. За да ги подготвим добре за тази роля, създадохме програмата „Младежка ангажираност, образование и иновации“. Целта ни е да ангажираме българските младежи с проблемите на природата - нашият общ дом, и да ги вдъхновим за действие, предоставяйки им необходимите знания и умения, за да го опазят.

Сред основните ни дейности са:

  • Поддържане на активна общност от младежи, които да са запознати и ангажирани с каузите на WWF и да имат възможност да участват в работата ни и в разработването на свои собствени инициативи за опазване на природата;

  • Организиране на обучителни програми, различни интерактивни събития и кампании, чрез които участниците да придобият подходящи знания и умения, за се чувстват овластени да бъдат защитници на природата, зелени предприемачи и активни посланици за устойчивото развитие на страната ни;

  • Създаване на контакти между младите природозащитници и институциите, научните среди, бизнеса и НПО сектора, така че заедно с тях да търсят иновативни решения на екологични предизвикателства.

КАК МОЖЕШ ДА ПОМОГНЕШ?

Абонирай се за нашия бюлетин, за да те информираме веднага, щом имаме младежки дейности, в които да се включиш, или нужда от подкрепа за работата ни свързана с образование, иновации и младежка ангажираност.

Знаеш ли, че?

Младежката организация към WWF България се казва ПанГея.

© WWF
Последни новини
Справедливият енергиен преход вълнува все повече млади хора у нас
Справедливият енергиен преход вълнува все повече млади хора у нас

WWF и Junior Achievement с два тематични хакатона и десетки свежи идеи за въгледобивните райони

25 Jun 2024
Идея за биоразградима опаковка за хранителни изделия спечели голямата награда на Panda Labs
Идея за биоразградима опаковка за хранителни изделия спечели голямата награда на Panda Labs

Тя отива за отбор от възпитанички на Математическата гимназия в Бургас

03 Jun 2024
Panda Labs на WWF търси решения, вдъхновени от природата
Panda Labs на WWF търси решения, вдъхновени от природата

Ще се справят ли младите хора у нас в борбата с „топлинния остров“?

29 Apr 2024