Какво би искал/а да потърсиш?

Превърни 1 час в години грижа за животните, които обичаш

„Часът на Земята“ на WWF е най-мащабната международна инициатива, посветена на опазването на природата.

Подари час на природата

Можем ли да променим света за един час?

Ще си кажеш: „Невъзможно е. Та това е само един час.“ 

Но ако всеки от нас, независимо къде се намира, отдели 60 минути и ги подари на Земята, ще имаме силата да опазим общия ни дом и да го завещаем повече от прекрасен на поколенията след нас.

В този един час милиони хора по света ще бъдат активни и ще помагат за опазването на природата. Така те ще накарат още повече хора около себе си да обърнат внимание на всичко, което ни свързва. Както и на всичко, което можем да изгубим. Включи се и ти!

Време е за НАЙ-ВАЖНИЯ ЧАС ЗА ЗЕМЯТА! За тази цел създадохме интерактивната платформа – БАНКА ЗА ЧАСОВЕ. Всеки ще може да открие дейността, която харесва най-много, и да впише часовете, които подарява на Земята. Храна, разходки на открито, спорт и здраве, устойчив начин на живот, всякакви форми на изкуство и творчество – изборът е наистина голям. Ще има и награди - след Часа на Земята на случаен принцип ще изтеглим 10 от записалите се в Банката за часове и ще им изпратим специален подарък от нас.

Присъедини към нас и подари час на Земята. Нека заедно направим общия ни дом по-хубав и хармонията между хора и природа - възможна. 

Свали банери за Часа на Земята 2024
WWF

Какво е Часът на Земята?

Всичко започва през 2007 г., когато по инициатива на WWF повече от 2 милиона човека и 2000 компании в Сидни изгасят осветлението си за един час от 20:30 до 21:30, за да покажат, че ги е грижа за природата и климата.

Днес Часът на Земята е едно от най-масовите екологични движения в света, което се провежда всяка година със същата цел като през 2007 г. – да обедини света в подкрепа на хората и планетата. Въздействието му обаче надхвърли простото изключване на светлините. Включи се тази година и нека заедно създадем най-важния час за Земята!

Благотворителна прожекция на филма Кунг-фу панда 4
Благотворителна прожекция на „Кунг-фу панда 4“ за Часа на Земята

WWF, Cinema City и „Кунг-фу панда 4“ те канят на благотворителна прожекция и те призовават да помогнеш за работата ни за спасяването на мечета-сираци. Какъв по-хубав момент да направиш това от Часа на Земята, когато милиони хора по света се обединяваме в името на това да имаме опазена планета и здрава природа. 

Как и къде?

Само на 23 март, събота, можеш да посетиш една от двете благотворителни прожекции на „Кунг-фу панда 4“ в София:

  • Cinema City Paradise Center: 11:00 часа, зала 3.

  • Cinema City Mall of Sofia: 13:30 часа, зала 7.


Сумата от продадените билети ще бъде използвана за работата на WWF, свързана с опазването на мечките в България. Местата са ограничени, така че препоръчваме навременното закупуване на билети.

Благодарим за безвъзмездната подкрепа на: