Какво би искал/а да потърсиш?

WWF и приятели отпразнуваха 72-рия рожден ден на Природен парк Витоша

София – Международната природозащитна организация WWF отбеляза 72-рия рожден ден на най-стария природен парк на Балканите – Витоша - с празненство на поляната край хижа „Момина скала”.

София – Международната природозащитна организация WWF отбеляза 72-рия рожден ден на най-стария природен парк на Балканите – Витоша - с празненство на поляната край хижа „Момина скала” на 28 октомври.

Гостите на празника изрисуваха 7,2-метрова поздравителна картичка, която включваше пожелания да се запази защитената природа не само на Витоша, но и в другите национални и природни паркове.

Бяха събрани близо хиляда нови подписа под петицията „За да остане природа в България”, която WWF разпространява заедно с още 13 български природозащитни организации. Досега под нея са се подписали близо 25 хиляди души.

В последните месеци се засилва натиска за застрояване на националните паркове Рила и Пирин с нови ски писти, съоръжения и хотели. Продължава и строителството на вилно селище край село Варвара в Природен парк Странджа в нарушение на четири закона.

От администрацията на Природен парк Витоша заявиха, че няма да допуснат нещо подобно да се случи на територията, за която те отговарят.