Какво би искал/а да потърсиш?

WWF и приятели с благотворителна изложба за Центъра за опазване на влажните зони в Драгоман

Над 20 творби на деца ще бъдат показани до края на май

Благотворителна изложба на детски рисунки, сред чиито организатори е и международната природозащитна организация WWF, ще бъде открита в Световния ден на Земята, 22 април, от 18 ч. в галерия „Tea House – Чай във фабриката” на ул. „Г. Бенковски” №11.

Изложените творби са участвали в ежегодния международен конкурс, посветен на река Дунав – Danube Art Master, който се проведе вече за шести път. Ще бъдат представени 20 произведения на българчета между 5 и 17 години от различни училища, детски градини, читалищни клубове, школи и центрове за работа с деца. Изложбата ще бъде отворена до 30 май.

Средствата от продажбата на картините са предназначени за дооборудване на Центъра за опазване на влажните зони в Драгоман. Идеята на центъра е да посреща деца от всички възрасти за срещи и обучения, свързани с опазването на природата и на Защитена местност Драгоманско блато. Благодарение и на даренията, събрани по време миналогодишната изложба, първите  посетители пристигнаха в центъра в Драгоман през лятото на 2009 г.

На откриването ще свири квинтет „Кикс брас” от Национално музикално училище "Любомир Пипков". Освен WWF организатори са още Информационен и учебен център по екология, фондация „Екообщност” и “Tea House - Чай във фабриката”.

Дунав е втората по големина река в Европа, която заедно с притоците си образува една от най-важните речни системи на континента. В басейна й живеят 83 млн. души. Освен че предоставя вода, енергия, място за прехрана и транспорт, в долното си течение реката се отличава с уникално разнообразие от екосистеми.