Какво би искал/а да потърсиш?

Какво се случва в България за „Часът на Земята” на WWF

Цяла седмица на Земята преди 27 март, събота, 20,30 ч.

София – Международната природозащитна организация WWF планира серия от събития за „Часът на Земята”, който се случва на 27 март, събота, от 20.30 ч. Очаква се над един милиард души в България и още 124 държави в цял свят ще угасят осветлението си за един час като символичен знак да се предприемат сериозни действия срещу промените в климата.

Досега 42 български града обещаха да се включат в „Часът на Земята”, като изключат за един час фасадното осветление на общински сгради, паметници, храмове, централни площади и други популярни места.

Британският посланик Н. Пр. Стийв Уилиамс и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков са официалните лица на „Часът на Земята 2010” в България.

- На 27 март, събота, от 19.00 ч. WWF организира светлинно шествие от НДК по бул. „Витоша” до градината на Народния театър със свещи и фенери.

От 20.30 ч., когато стартира „Часът на Земята”, в градината на Народния театър започва концерт без озвучаване на светлината на свещи с участието на
- Самба бенд,
- членовете на „Брас асоциация” Михаил Йосифов, Велислав Стоянов, Тодор Бакърджиев, Кирил Зафиров, представени от “Soul in da Hole” джаз бар
- формация „CORD” на четиримата акордеонисти Георги Величков, Видин Апостолов, Стефан Димитров, Светослав Стойчев
- рок групата Saltriver, които участват в проекта за авторска българска музика Music Space
- брас квинтет от Национално музикално училище "Л. Пипков"
- акробатката Бенита Примо и приятели.