Филм на WWF печели награда в БългарияPosted on 09 May 2007
people on a stage
WWF representative in Bulgaria receives an award for Meltdown, the TV series about climate change witnesses
© WWF/Vesselina Kavrakova
Филмът „Разтопяване: Германия”, част от поредица за глобалното затопляне, спечели грамота на Национално управление по горите за най-добър филм с горска тематика в категория „Документални филми” на Международния екологичен фестивал “Зелена вълна-21 век” в Долна баня.

„Разтопяване (Meltdown)” е поредица от четири филма за промените в климата, които разглеждат живота на хора от различни места по света: пенсионирания германски горски Георг Шпербер, Норбу Шерпа от Хималаите в Непал, австралийския предприемач в екотуризма Джон Ръмни и Пенина Моче, която живее на отдалечения остров Лау във Фиджи.

Поредицата „Разтопяване” е продуцирана от Телевизионния тръст за околна среда TVE с подкрепата на WWF и ще се излъчи изцяло по новия глобален сателитен канал Al Jazeera English.

Промените в климата са един проблемите, с който се занимава международната природозащитна организация WWF. Ако искате да научите повече, посетете специалната страница в интернет, където обикновени хора свидетелстват какво са забелязали да се променя в климата там, където живеят.

Или се запознайте с работата на WWF по промените в климата.
people on a stage
WWF representative in Bulgaria receives an award for Meltdown, the TV series about climate change witnesses
© WWF/Vesselina Kavrakova Enlarge
Portrait of the German Climate Witness Georg Sperber (72) from Bavaria, Germany
© WWF-Germany/Ulrike Hellmessen Enlarge