© Атанас Търпанов

Използвай силата си

Часът на Земята 2015 посвещаваме на българските реки - преграждани, изкопавани, унищожавани, те показаха какво означава когато нарушим равновесието. Време е да им отвърнем с грижа, защото сме на път да ги загубим.

Можем да променим бъдещето на реките. Часът на Земята ти дава възможност да използваш силата си, за да спасиш българските реки. Защото Часа на Земята е много повече от 60 минути на тъмно.

Използвай силата си и:

Петицията

Знаеш ли че, в България няма наредба за това минимално колко количество вода трябва да остава в реките след водохващанията? Една язовирна стена, един недобросъвестен инвеститор са достатъчни да пресушат и унищожат цялата река. Подкрепи подписката ни, научи повече за проблемите на реките


 

Снимай реката

Снимай своята река и покажи какво се случва с нея на reki.bg, където WWF и партньорите ни от сдружение "Риболовен клуб Балканка" маркираме унищожаването на реките в страната.

Изключи светлините, включи себе си

Изключи светлините на 28 март от 20:30 часа до 21:30 часа. Включи се в събитията за Часа на Земята в София, Бургас, Пловдив, Монтана, Русе и Варна, следи страницата ни във Facebook, където ще публикуваме подробности.

Качи банер за Часа на Земята на страницата си

     

Фотографско предизвикателство

Знаеш ли, че можеш да рисуваш със светлина? Приеми нашето предизвикателство: нарисувай нещо в тъмното със светлина и го заснеми с фотоапарат.

Това може да бъде твоето послание за реките по случай Часa на Земята, твое хайку за Земята, любимо животно или каквото друго ти  хрумне. Мотото е „Използвай силата си!“ Подробни инструкции за това как се рисува със светлина можеш да видиш тук:

За да определим победителите, ще преброим харесванията под всяка снимка на Facebook страницата ни. Моля, имай предвид, че изпращайки снимката си, ни даваш право да я публикуваме и отпечатваме. 

Бъди част от това голямо международно събитие и ни покажи как използваш силата си творчески!

Ако искаш да научиш какво се случва навсякъде по света на 28 март или да създадеш свое собствено събитие, посети www.earthhour.org.

Къде и как празнуваме Часа на Земята 2015

Подготвихме събития, които подгравят Часа и на самия празник за природата на 28 март:

26 март, Пловдив - прожекция на DamNation, Лъки синема, 18,00 ч. Всяка прожекция е придружена с дискусия, водена от представители на WWF и от хората, които обичат и живеят Реката; Входът е свободен!

26 март, Берковица - прожекция на DamNation, училище Иван Панов, 13,00 ч.;

27 март, Русе - прожекция на DamNation, Исторически музей, 17,30 ч.;

28 март, Варна - прожекция на DamNation във ФКЦ в 18,00 ч и отбелязване на Часа на Земята след филма. Съорганизатори на събитието във Варна са Сдружение CRE8 и неформална група P4K. От 20:30 часа ще започнем с огнено и LED шоу под съпровода на акустична музика.

28 март, София - традиционното отбелязване на Часа на Земята пред Народния театър - светлинно шоу, музика, изобразяване на защитени видове със светлина - от 20,00 до 21,30 ч.