На вниманието на медиитеPosted on 05 June 2023
WWF
© WWF
Уважаеми колеги,
 
Природозащитната организация WWF България има удоволствието да ви покани на международна конференция под надслов „Бъдещето на енергията“. Тя ще се проведе на 8-ми юни (четвъртък) в столичния хотел „Форум“ на адрес бул. „Цар Борис III, 41. В събитието ще вземат участие представители на законодателната и изпълнителната власти на България и Германия, водещи фигури от неправителствения сектор у нас, както и специалисти в областта на климата и енергетиката. 
 
Конференцията се организира в сътрудничество с програма EUKI (European Climate Initiative), част от Федералното министерство на икономиката и климата на Германия. Целта ѝ е да предостави платформа на политици и експерти от различни области да споделят своя опит, идеи и предизвикателства по пътя си към енергийния преход.
Конференцията ще се състои от три панела: 
  • Енергийните общности като решение на енергийната бедност;
  • Бизнес иновации в справедливия енергиен преход;
  • Ангажиране на младежта за инициативи за климата. 
Актуални и добиващи все по-голяма тежест теми като поетапното спиране на въглищната индустрия до 2038 г. и краткосрочните цели за декарбонизацията също ще бъдат засегнати в рамките на дискусиите.
 
Специално планираният слот за журналисти започва в 11:00 ч. Заповядайте тогава и ще имате възможност да разговаряте с изпълнителния директор на WWF България Веселина Кавръкова, бившия вицеприемиер по климатичните политики Борислав Сандов, представителя на Германското федерално министерство по икономическите въпроси и климата Максимилиан фон Клайст-Ретцов, основателя на популярния сайт Горичка Магдалена Малеева, народния представител Илина Мутафчиева и много други. На ваше разположение ще бъде също и част от експертния състав на WWF, сред които ръководителя на програма „Климат и енергия“ Апостол Дянков, старши експерта по климата Теодора Пенева и мениджъра на програма „Младежка ангажираност и иновации“ Костадин Андонов.
 
Медийният слот ще продължи до 11:45 ч., но всеки, който проявява интерес към темите, включени в програмата, е поканен да остане и да участва в дискусиите. Освен сесиите ще бъде организиран и панел „World cafe“, по време на който ще се представят проектите, подкрепени от EUKI, и ще бъдат споделени любопитни подробности за техния напредък, предизвикателства и успешно постигнати резултати.
 
Конференцията ще завърши с коктейл, в рамките на който участниците ще имат възможност да разговарят свободно един с друг по теми, представляващи особен професионален интерес за тях.
 
Заповядайте на 8-ми юни (четвъртък) от 11:00 ч. в хотел „Форум“, за да станете част от енергийното бъдеще на България!
 
Подробна програма на конференцията ще откриете тук.
 
Очакваме ви!
 
 

За допълнителна информация:
Костадин Андонов, ръководител на програма „Иновации и младежка ангажираност“, WWF, kandonov@wwf.bg, тел.: +359 888 369 167 
WWF
© WWF Enlarge