Какво би искал/а да потърсиш?

undefined
Изпълнителен директор
Веселина Кавръкова

Каква е ролята ти във WWF и откога си в организацията?

Изпълнителен директор съм на WWF България. Във WWF съм от 2002 г., още преди да има WWF България. Много години - сами може да сметнете колко са.

Какво ти дава работата във WWF?

Имам шанса и привилегията да съм в организация, чиито ценности и мисия съвпадат с моите. Работата и хората тук ми дават заряда, енергията, мотивацията, силите и издръжливостта да се изправям пред най-големите предизвикателства и трудности, да давам най-доброто от себе си, да постигам това, което мога и постоянно да раста като професионалист и като личност.

Сподели нещо любопитно за теб:

Много обичам морето, особено Егейското море. Мога да прекарвам часове под водата, да наблюдавам и изучавам магическия морски свят. Снимам подводно, не много сериозно и съвсем любителски. Но вече имам натрупани доста снимки и клипчета. Големият ми личен проект е да направя простичко виртуално ръководство на български за любители, със снимчици и текстове на това, което най-често се вижда в плитките води край брега. Много българи вече ходим на Егейско море, интересуват се какво живее във водата и какво виждат, като сложат маска и шнорхел и си потопят главата. Има добри книжки, но са на чужди езици и трудно се намират у нас. Това ще е и начин хората да станат по-съпричастни към опазване на крехкия и уязвим морския свят. Защото човек пази най-добре това, което обича, а обича това, което познава.