Какво би искал/а да потърсиш?

Често задавани въпроси
© Staffan Widstrand / Wild Wonders of China / WWF
Какъв документ ще получим за извършено дарение?

Даренията за WWF България се приспадат от дължимите към държавата данъци. След като преведете сума за подкрепа на нашата дейност, ще получите договор за извършеното дарение. Той е легален документ, потвърждаващ вашите разходи и служи за намаляване на облагаемата от данъци сума.

Могат ли компаниите да споделят, че са дарили на WWF?

След като сме получили дарение от вас, ние се ангажираме да ви предоставим при поискване информационни материали и отчет на работата, която сме извършили с ваша помощ. Ще получите и персонализиран сертификат с благодарност от целия екип на WWF. Можете да го споделяте със свои служители и партньори, показвайки своя ангажимент към опазването на дивата природа на България.

Могат ли компаниите да ползват логото на WWF, за да съобщят за своето дарение?

След като направите дарение, можете да споделите в своите информационни канали за ангажимента си към каузата на WWF. Но използването на логото на WWF, защитено с търговска марка, изисква лицензионно споразумение, което е свързано със строги критерии за устойчивост. Свържете се с нас, ако се интересувате от използването на логото на Пандата.

Може ли дарение да се използва за насърчаване на продажбите?

В данъчното законодателство даренията се определят като доброволни и безвъзмездни. Затова не е възможно едно дарение да се обвърже с продажба на продукти. Ако искате да съчетаете продажбата на продуктите си с добра кауза, имате нужда от договорно споразумение, което регламентира това. Ако сте компания, която иска да рекламира свои продукти с помощта на WWF или да дари част от продажбите си от продукти, свържете се с нас.

 

От кои компании и сектори WWF не приема дарения?

Молим за вашето разбиране, но ние не приемаме финансиране от компании, чиято бизнес дейност е свързана със значителни екологични рискове. Това включва ядрена енергия, производство на оръжия, производство на тютюн, търговия и продажба на изкопаеми горивни материали и горива като нефт, газ и въглища.