Какво би искал/а да потърсиш?

Panda Labs, „Бъдещето на природата“
Какво е Panda Labs?

Panda Labs е програма на WWF България, в която ученици, студенти и работещи млади хора (или накратко – хора като теб) създават вдъхновяващи решения за преодоляване на сериозни екологични и социални предизвикателства. Panda Labs търси следващото поколение от талантливи и мотивирани изследователи и предприемачи, които ще помогнат за решаването на регионални и глобални проблеми. Те ще се състезават за стартово финансиране от 7 хил. лв. за реализиране на идеята си, както и за допълнителна помощ при намиране на външни инвеститори.

Информация за Panda Labs
Бъдещето на природата

В последните десетилетия връзката между човекът и природата става все по-бледа, а именно тя ни помага да живеем по най-устойчив начин. Новият семестър на Panda Labs е посветен на „Бъдещето на природата“, а фокусът е върху устойчивия начин на живот и иновациите за човека от природата.

Семестър „Бъдещето на природата“ ще включва две теми:
„Устойчив начин на живот“: онлайн от 12.04.24 г. - 14.04.24 г.
„Иновации за човека от природата“: онлайн от 26.04.24 г. - 28.04.24 г.

Виж програмата
undefined
Победители в Panda Labs

А ето и за вдъхновение част от победителите в Panda Labs:
 
  • От семестър „Бъдещето на отпадъците“ - отбор „КафЕко“ с тяхната идея за екобрикети за отопление от кафе и друг остатъчен материал; ​
  • От семестър „Бъдещето на храната“ - отбор „Biofoam“ с тяхната идея за биопестициди срещу вредители, направени от коприва, чесън и етерични масла;​ ​
  • От семестър „Бъдещето на мобилността“ - отбор „3 пъти за щастие“ с тяхната идея за електрифициране на стари автомобили за споделено пътуване.

 
Чуй интервю с КАФЕКО
PANDA LABS GEN II СЕ СЛУЧВА С ПОДКРЕПАТА НА:

  *Подкрепата за Panda Labs е осигурена от Фондация „Америка за България”. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на WWF България – Panda Labs и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България“ или нейните партньори.

Приятели на Panda Labs
Свържи се с нас

Виктория Табакова
Експерт Младежка ангажираност и младежки политики
vtabakova@wwf.bg