Фестивал на храните, които помагат на природата



 rel=
Национален парк Родна, Румъния
© Andreas Beckmann, 2008
Международната природозащитна организация WWF организира открита дегустация на храни от «земеделски земи с висока природна стойност» през април 2009 г. в София.

Посетителите на фестивала опитаха биволско, каракачанско овче и козе кисело мляко, сирена  и масло от Русенски Лом, Родопите, Западна Стара планина и Централен Балкан, традиционни тестени изделия, пчелен мед от бял трън, смилянски фасул, лавандулова и розова вода.

Участниците във фестивала разказаха как се приготвят продуктите и как това помага на самите тях, техните семейства и природата.

Прочетете повече за фермерите и земите с висока природна стойност в България, като отворите подстраниците в менюто горе вляво.

Медийни партньори на фестивала са сайтовете от портфолиото на Webground и MyMedia.

Този проект се реализира от WWF Дунавско-Карпатска програма с финансовата подкрепа на Европейската комисия, по Наредба 814/ 2000 за осъществяването на информационни дейности за популяризиране на общата селскостопанска политика.