Фермерите
Освен ценно местообитание за редки видове земите с висока природна стойност са изключително важни за изхранването и поминъка на местното население.
Освен да отглеждат крави и овце, много от земеделските стопани знаят и могат да произвеждат и качествено сирене, кисело мляко, кашкавал, крокмач, катък. Тези храни са вкусни, истински и са различни в отделните райони на страната – всеки район има своите характерни рецепти.
Знанията и опита за производство на местни храни все още са запазени в селските райони, където е съхраненена и природата.
За съжаление в България те вече са на път да бъдат окончателно загубени след 20 години забрани за легална продажба.
Този проект се реализира от WWF Дунавско-Карпатска програма с финансовата подкрепа на Европейската комисия, по Наредба 814/ 2000 за осъществяването на информационни дейности за популяризиране на общата селскостопанска политика.
Освен да отглеждат крави и овце, много от земеделските стопани знаят и могат да произвеждат и качествено сирене, кисело мляко, кашкавал, крокмач, катък. Тези храни са вкусни, истински и са различни в отделните райони на страната – всеки район има своите характерни рецепти.
Знанията и опита за производство на местни храни все още са запазени в селските райони, където е съхраненена и природата.
За съжаление в България те вече са на път да бъдат окончателно загубени след 20 години забрани за легална продажба.
Този проект се реализира от WWF Дунавско-Карпатска програма с финансовата подкрепа на Европейската комисия, по Наредба 814/ 2000 за осъществяването на информационни дейности за популяризиране на общата селскостопанска политика.