© H&M

H&M и WWF

с нова детска колекция

Всеки може да изрази любовта си към нашата планета Земя независимо от своята възраст. WWF в партньорство с H&M предлага ексклузивна колекция за деца, която представя някои от най-изумителните диви животни в света.

 

 

Колекцията е лимитирана и е налична в магазините на H&M, включително онлайн, от 27 септември 2018 г.  до изчерпване на количествата!

Всички продукти от WWF колекцията са изработени от сертифициран органичен памук и отговарят на стриктни критерии, свързани с околната среда и обществото*. 10% от продажната цена на колекцията ще бъдат дарени в подкрепа на работата на WWF по опазване на дивата природа и околната среда.

Включете се и вие! Има толкова много начини да помогнете за опазването на красивата ни планета и на хората и животните, които я споделят. Заедно можем да постигнем промяна!

© H&M

Запознайте се с невероятните ни приятели, представени в колекцията!Черните ивици на тигрите са уникални за всяко животно подобно на човешките отпечатъци.

Заплахи: бракониерство, загуба на местообитания.

 Слонът има най-дълъг период на бременност сред бозайниците - 22 месеца.

Заплахи: бракониерство, свързано с търговия на слонова кост, загуба на местообитания.

 Лапите на полярните мечки достигат до цели 30 см и играят ролята на естествени снегоходки.

Заплахи: климатичните промени причиняват загубата на местообитания.

 За разлика от други големи котки, снежните леопарди не могат да реват, но пък могат да мяукат и ръмжат.

Заплахи: загубата на местообитания, бракониерството и изменението на климата.Повече от 100 млн. години морските костенурки са прекосявали огромни разстояния в океаните.

Заплахи: замърсяване, бракониерство.Пандата може да изяде до 38 кг бамбук на ден.

Заплахи: загуба на местообитания.Носорозите са известни с лошото си зрение, но имат добре развито обоняние и слух.

Заплахи: бракониерство, загуба на местообитания.Горилата е най-големият примат.

Заплахи: бракониерство, загуба на местообитания.

                                          

Опазването на дивата природа е в сърцето на дейността на WWF. Но старанията ни да постигнем промяната, от която планетата Земя се нуждае, не се изчерпват с това. Ние искаме да опазим чистотата на въздуха, който дишаме, на водата, която пием, на храната, която ядем, както и всички други безценни ресурси, които природата ни осигурява.

Искаме да изградим бъдеще, в което хората живеят в хармония с природата.

Разбира се, грижата за планетата не е работа, с която можем да се справим сами. Ето защо работим с наши последователи, правителства и корпоративни партньори, за да постигнем резултат. Заедно можем да постигнем повече!

© Fritz Polking / WWF

WWF и H&M работят заедно за устойчиво управление на водите и смекчаване на климатичните промени

Хората и животните се сблъскват всеки ден с предизвикателства като замърсяване на водите и последиците от климатичните промени. Ето защо WWF си партнира с H&M по проекти, свързани с устойчиво управление на водите и действия за смекчаване на климатичните промени. Заедно целим да внедрим устойчиви и научно-базирани решения в дейността на H&M и модната индустрия като цяло.

Текстилната и модната индустрия са важни за WWF, тъй като суровините, необходими за тях, често се отглеждат и обработват в някои от най-експлоатираните и замърсени речни басейни. Веригите за доставка, свързани с текстилната индустрия, често се намират в страни, силно зависими от изкопаеми горива.

 

 

Партнирайки си, WWF и H&M имат потенциала да постигнат истинска промяна, включително и отвъд пределите на H&M.

H&M има водеща роля в модната индустрия. Компанията оказва влияние на доставчици, потребители и други марки в посока по-устойчиви практики и стандарти. Заедно искаме да покажем на другите компании, че по-устойчивите практики са както възможни, така и ценни за бизнеса.

*Всеки един продукт от колекцията е изработен от минимум 95% органичен памук. Отговаря на стриктни стандарти като OCS (Organic Content Standard) или GOTS 4.0 (Global Organic Textile Standard) и е проверен от независим сертифициращ орган като Control Union или ICEA. Фабриките отговарят на BSR стандарта за качество на водата при изпълнение на процесите, а химикалите, използвани във веригите на доставка, отговарят на H&M RSL  (сравним с GOTS). Ангажиментите за устойчивост на H&M са съобразени с международно договорените стандарти. Те включват приложимите конвенции на ООН и ILO, като например Всеобщата декларация за правата на човека, Декларацията на Международната организация на труда за основните принципи и права в труда и Ръководните принципи на ООН за бизнеса и правата на човека, както и националното законодателство.