© WWF Bulgaria

WWF България има удоволствието да Ви покани на еднодневна хибридна конференция: „Политики за климатична неутралност в България“. Събитието ще се проведе на 17-и май от 10:00 до 16:30 ч. в Launchee, бул. Мария Луиза 2, София и виртуално в Zoom.

© Launchee
© Launchee

Събитието ще събере институции, политици, експерти и граждански организации. Целта е да обсъдим изпълнението на Европейската зелена сделка (ЕЗС) в България. В рамките на 4 експертни панела и дискусии в залата и онлайн, ще обсъдим редица аспекти от ЕЗС, включително приетия пакет от политики на ЕС „Подготвени за цел 55“. Ще обърнем специално внимание на елементи от Зелената сделка, които са неглижирани в България, например как да се приложи бъдещ Социален фонд за климата. Ще поговорим за политиките за адаптация към климатичните промени, примери за тяхното прилагане и ролята на природно-базираните решения за адаптацията към изменението на климата.

Конференцията се провежда с подкрепата на Програма LIFE и е част от серия от събития на WWF България и партньорски организации през пролетта на 2023 г., които целят да повишат познанията на експерти и граждани относно европейските климатични политики.

© WWF Bulgaria
© WWF Bulgaria
© WWF Bulgaria

 Уебинарът ще започне в 10:00 тук.

Парола: 648435