Помогнахме на над 230 ученици и студенти да станат бизнес иноватори

Силно вярваме в обучението и овластяването на младежи, които да станат застъпници за устойчивото развитие на България. Ето защо сме изключително горди, че през 2021 г. у нас стартира иновационната програма на WWF – Panda Labs. В рамките на програмата работихме с повече от 230 младежи от над 20 града. След 3 семестъра, 9 дни хакатони, 3 седмици мастъркласове и споделения опит на над 45 лектора, три устойчиви идеи в сферата на отпадъците, храната и мобилността, намериха пътя си за реализация: пелети за отопление, направени от кафе и друг остатъчен материал; био-алтернативен пестицид срещу вредители, направен от чесън и коприва; предложение за електрифициране на стари автомобили с услуга за споделено пътуване.

Превърнахме 49 младежи в климатични герои

Образователната дейност заема важно място в работата ни. През 2021 г. обучихме 49 младежи от България, Румъния, Сърбия и Чехия с амбицията да ги превърнем в климатични лидери на своите общества и да ги осведомим за климатичната криза и последиците от разточителното потребление. YouTube канали и подкасти, семинари и документални филми, обществени хладилници и гардероби с храна и дрехи за спасяване – това са само част от разнообразните младежки инициативи в борбата срещу климатичните промени. Вече набираме участници и за втория етап на проекта Climate heroes, в който ще търсим още 20 климатични герои от България, на възраст между 15 и 24 години.