© WWF
© Bioselena Foundation
Фермерският фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ ще гостува на Часа на Земята – 2018 на 24 март на паркинга на площад „Александър Батенберг“.

Ще има богато разнообразие фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка, занаятчийски хляб, колбаси, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, пирински и други видове чайове…

Фермерските шатри ще са отворени от 10:00 до 18:00 часа.

Темата на тазгодишното издание на Часа на Земята е „Свържи се с природата“ и Фермерският фестивал чудесно се  вписва в нея: има фермери от райони на Натура 2000 от страната.

Връзката става още по-ясна, ако се замислим, че от една страна разнообразието и качеството на диетата ни зависи от чистата и богата на видове природа, а от друга – състоянието на дадено природно място се влияе директно от начина на отлеждане и производство на всеки един продукт!

Специалното издание на фестивала за Часа на Земята се организира съвместно от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА и WWF България със съдействието на Столична община.

Следете събитието ни във фейсбук за актуална информация тук.

Списък на фермерите и продуктите може да намерите тук
 
Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 до 17:30 часа пред Министерството на земеделието, храните и  горите от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столична община.

  

Галерия

Последни новини

На вниманието на медиите

WWF с покана за конференция

05 Jun 2023 Още »