Какво да правим на тъмно за един час ;-) 
© WWF Canada
Центърът на Торонто преди и по време на "Часът на Земята"
© WWF Canada
- Нека съседите ви знаят, че предстои "Часът на Земята 2012". Закачете на таблото за обяви във входа или на друго подходящо място следното съобщение, което може да разпечатате. (Ако не сте от София, използвайте този вариант.)

- Регистрирайте вашето видеопредизвикателство на видео платформата на "Часът на Земята" на WWF в YouTube.

- Поставете банери за "Часът на Земята" на сайта си или блога си с размери 300х250 и 728х90.

- Направете "Часът на Земята" част от профила ви в Twitter.

- Изпратете картичка за климатичните промени, изработена безвъзмездно за WWF от екип от международни дизайнери. Може да я включите в социалните мрежи като Facebook, в които сте регистрирани.

- И нещо за най-малките фенове на "Часът на Земята".

- Снимайте какво се случва преди и по време на инициативата във вашия град, квартал, жилищен комплекс или село. Изпратете ни снимките. Не забравяйте да ги направите от едно и също място и един и същ ъгъл преди и по време на "Часът на Земята", за да си личи разликата.

- Предложете на любимия си ресторант, пицария или бар да организира специална вечеря на свещи или да обяви "happy hour", в който да предлага - например - безалкохолни коктейли със сертифицирани био съставки.

- Запалянковците могат да организират конкурс по табла или шах на светлината на фенерчета или пък да играят с челници на "летяща чиния" с фосфоресциращо фризби. Преди да се включите в забавленията се уверете, че теренът е добре разчистен, за да няма опасност от сблъсквания с други предмети или приятели ;-)

Ето какво още са правили хората по време на минали издания на "Часът на Земята":

- киновечер с приятели
- игра на криеница с фенерчета
- куклен театър на сенките с фигури, изрязани от картон
- йога на светлината на екзотични свещи
- специален онлайн фенер за "Часът на Земята"