Цветя за булката? А защо не свежестта на новата гора? | WWF

Цветя за булката? А защо не свежестта на новата гора?

rel=
© www.dollarphotoclub.com

Бихте ли отишли на сватба, без да купите букет за булката?

Ако ви предстои сватба, по традиция гостите ще носят цветя за булката. Но какво ще стане с тях в празничната суматоха?

Повечето булки споделят, че всъщност нямат възможност да им се насладят пълноценно. Още щом им връчат цветята за сватбата, ги предават на помощниците си. Роднините имат грижата да ги натоварят по колите и да ги пренесат в ресторанта. Накрая цветята увяхват тъжно в кофи, забравени в банята или на терасата.

Начало на нова традиция от WWF

В края на 2019 г. нашият екип постигна нещо нечувано досега. Поставихме началото на нова гора като засадихме фиданки не от един вид, не дори и от два вида, а от цели 8. При това на мястото на някогашно незаконно сметище. След години това ще бъде прекрасен дом за бозайници и птици. Дори и за рибите в реката, защото дърветата ще хвърлят сянка върху нея.

Ще има място и за хората – да поседнат на хладина и да се любуват на красотата, да покажат на децата си как са допринесли за опазването на райско кътче по брега на р. Марица.

Често ни пишат, че трябва да има повече залесявания, че е важно да се засаждат дръвчета. Така е. Но трябва да бъде по правилния начин. А ние знаем кой е той.

През последните 10 години засадихме над половин милион дръвчета в цялата страна. Помогнете ни да продължим.

Убедете гостите си да съберат парите за букети и да ги дарят за създаването на истински, нови гори. Това може да стане в красива кутия по време на сватбеното тържество.

Разбира се, всяка булка заслужава само най-красивите сватбени подаръци. Затова, в знак на признателност за благородния жест, младоженците ще получат сертификат за дарение и емблематичния подарък на WWF.

За контакти и помощ в организацията на дарението пишете на имейл kampania@spasetedivatapriroda.bg. Изпратете вашето име и телефон и ние ще ви се обадим, за да уточним всичко, което ви интересува.