Защита на личните данни | WWF

Защита на личните данни



Политика за защита на личните данни на Сдружение „ВВФ-Световен фонд за дивата природа, Дунавско-Карпатска програма България“
 
Ние разбираме, че личните Ви данни и защитата на информацията, която споделяте с нас, е изключително важна. Затова и нашата Политика за защита на личните данни описва как обработваме данните Ви и какви са мерките, които предприемаме, за да ги защитим. Обяснява и къде и как събираме Ваши лични данни, както и кои са правата Ви спрямо цялата информация за Вас, която съхраняваме.

Настоящата политика се отнася за Вас, в случай че ни предоставяте лични данни в търговски обект, по телефона (чрез обаждане или SMS), онлайн, по пощата или чрез куриер, през социалните мрежи, в корпоративен или промоционален уебсайт, през мобилно приложение или по друг начин. Политиката ни за защита на личните данни е израз на нашата готовност да защитаваме личната Ви информация и се прилага от всички компании в рамките на нашата група (за повече информация, погледнете по долу раздел Кои сме ние?).

1. Кои сме ние?
Когато казваме „ние“ или „нашето/ нашите/ нашата/ нашият“ в рамките на настоящата Политика за защита на личните данни, имаме предвид отделни и самостоятелни юридически лица, които са част от нашата група. Това включва следните организации:
  • Сдружение „ВВФ-Световен фонд за дивата природа, Дунавско-Карпатска програма България“, седалище и адрес на управление: София 1612, бул.Цар Борис III, 19Б, ет. 4-5, Булстат: 175054080
  • Марсилея ЕООД , седалище и адрес на управление: София 1612, бул.Цар Борис III, 19Б, ет. 4-5, Булстат: 201449039
Настоящият списък може да бъде допълван с нови юридически лица, които стават част от нашата група в бъдеще. Ако искате информация за това коя компания в рамките на нашата група обработва Вашите лични данни, моля, проверете Общите условия за продуктите или услугите, които използвате.

2. Каква информация за Вас съхраняваме и обработваме?
  • Информация, която споделяте с нас, като Вашите имена, пощенски адрес, дата на раждане, телефонен номер, имейл адрес, банкова сметка или данни от карта за разплащане, както и всякаква обратна връзка, която ни предоставяте по пощата, телефона, имейл или чрез съобщения в социалните мрежи;
  • Информация за продуктите или услугите, които Ви предоставяме (включително какво сме Ви предоставили, къде и кога, каква сума сте заплатили за тях, начин, по който използвате нашите продукти и/или услуги и т.н.);
  • Данни за вход в нашия уебсайт или система, достъпна за нашите настоящи или потенциални клиенти, включително Вашето потребителско име и избрана парола (която съхраняваме в криптиран вид, без да знаем каква точно е тя);
  • Информация за устройството или устройствата, които използвате или сте използвали за достъп до нашите услуги (напр. марка и модел на Вашето устройство, операционна система, браузър или IP адрес), както и по какъв начин използвате нашите услуги. Например, опитваме се да определим кой/кое от нашите уебсайтове или приложения използвате, кога и как;
  • Ваши контакти и подробности за имейлите и други електронни съобщения, които получавате от нас, включително дали тези съобщения са били отворени и дали сте кликвали върху някоя от връзките (линкове) в тях. Искаме да бъдем сигурни, че нашите съобщения са полезни и важни за Вас, така че в случай че не ги отворите и не кликнете върху връзка (линк) в тях, ние знаем, че трябва да подобрим информацията, която Ви изпращаме; както и
  • Информация от други източници, като например наши партньори, специализирани компании, които предоставят информация за клиентите си с тяхно съгласие, в явен или анонимизиран вид (напр. компании за маркетингови или клинични проучвания, финансови институции, социални мрежи и др.), включително и информация за Вас, която е публично достъпна.
  • Деца под 14 години могат да участват само със съгласието на родител/настойник. Съгласявайки се с тази политика, вие декларирате, че сте над тази възраст.
3. Цели, за които използваме данните, които ни предоставяте и основания за обработка?
В качеството си на Администратор на лични данни и за да можем да изпълним задълженията си по Общия регламент за защита на данните декларираме, че  можем да използваме Вашите лични данни за една, няколко или за всички цели, изброени по-долу:
  • За да ви изпратим отговор на отправено от Вас запитване за някоя/и от нашите каузи и инициативи, както и за продуктите, които предлагаме с дарителска цел;
  • За да Ви изпращаме имейли с новини и отчет за работата на организацията;
  • За да Ви изпращаме имейли за нови петиции и акции в защита на природата;
  • За да Ви изпращаме покани за включване в доброволчески акции;
  • За да Ви изпращаме покани за събития, които организираме – самостоятелно или с наши партньори;
  • За статистически нужди и анализи;
  • За да ни помогнат да разберем повече за Вас като наш поддръжник, за каузите, които подкрепяте, за начина, по който го правите, както и за да Ви осигурим по-добро обслужване от страна на нашите служители в случай на дарение или покупка на продукт;
  • За да Ви изпращаме покани за участие в проучвания – онлайн или на хартиен носител.
  • За да откриваме начини да подобрим нашите продукти, услуги, приложения или уебсайтове.
Обработката на Ваши лични данни се основава на едно от следните условия:
  • Вие сте дали съгласие за обработване на личните Ви данни за една или повече конкретни цели;
  • обработването е необходимо за изпълнението на договор, по който Вие сте страна, или за предприемане на стъпки по Ваше искане преди сключването на договор между нас и Вас;
  • обработването е необходимо за спазването на законово задължение, което се прилага спрямо нас като администратор на лични данни;
  • обработването е необходимо, за да бъдат защитени Ваши жизненоважни интереси или на друго физическо лице;
  • обработването е необходимо за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са ни предоставени в качеството ни на администратор на лични данни;
  • обработването е необходимо за целите на наш легитимен/ законен интерес или на трета страна, освен когато пред такива интереси преимущество имат Вашите интереси или основни права и свободи, които изискват специална защита на личните Ви данни.
4. С кого можем да споделяме Вашите данни?  
- с компании от групата
Можем да споделяме Вашите данни (само в рамките на Вашето съгласие за това) с други компании от нашата група (описани в секция „Кои сме ние?“), когато имаме Вашето съгласие за това. Така ще можем да Ви осигурим първокласно обслужване.
- с наши партньори и/или доставчици
Работим с партньори и доставчици, които също могат да обработват Вашите лични данни от наше име, но само в случай че отговарят на нашите стандарти за съхранение, обработване и защита на данните! Такива партньори са:
  • Логистични компании, които трябва да приемат и обработят заявки за дарение или поръчки в онлайн магазин;
  • Куриерски или пощенски компании, които трябва да Ви доставят документални или други пратки от наше име;
  • Печатници, които трябва да подготвят персонализирани материали за Вас;
  • Компании за изпращане на масов имейлинг, когато трябва да получите имейл съобщение от нас;
  • Компании за изпращане на SMS съобщения, когато трябва да Ви изпратим такова;
  • Компании доставчици на онлайн разплащания (Safecharge, PayPal, epay)
Предоставяме им само информация, която е необходима, за да получите съответния продукт и/или услуга от нас, които Вие сте заявили или към които сте проявили интерес. Например, в случай че сте посочили, че се интересувате от маркетингова информация от нас и/или от наши партньори, е възможно да виждате рекламни съобщения за нашите продукти и/или услуги в уебсайтове, които посещавате.
- с други организации или личности:
Можем да предоставим Ваши лични данни на други организации, при определени случаи. Например: 
  • Ако това се изисква по закон, от държавна или частна институция, при изпълнение на нейните регламентирани от закона задължения (напр. полиция, НАП, НОИ, КЗЛД и т.н.);
  • Ако трябва да споделим Вашите лични данни, за да защитим своя законен интерес или да упражним правата си, регламентирани от закона, както и за да защитим своите поддръжници, системи и сървъри; или
  • В отговор на изискване от страна на други физически лица (или техни представители), които се опитват да защитят законово регламентираните си права или правата на други физически лица или организации.
При всеки случай ще Ви информираме, преди да предоставим тези данни на трети лица. В случай че това е практически невъзможно, ще Ви информираме в най-кратък срок след като сме предоставили данните Ви на трети лица.

5. Международен трансфер на Вашите лични данни
Ако за цели, описани в настоящата Политика за защита на личните данни, се налага да извършим трансфер на Вашите лични данни към трета страна (друга от компаниите в рамките на нашата група или наш доставчик и/или партньор), чието централно управление се намира извън България, както и извън рамките на ЕС, Вие ще бъдете уведомени за това, както и за мерките, с които ще бъдат защитени Вашите лични данни. Прехвърлянето на данните Ви може да се осъществи въз основа на договор между нас и третата страна, по начин, одобрен от съответния регулаторен орган, както и по силата на външна договореност, одобрена от съответния регулаторен орган (напр. Щит за личните данни в отношенията между ЕС и САЩ - ‘Privacy Shield’ или др.).

6. Как ще получавате информация за нашите каузи, инициативи и продукти с дарителска цел?
Когато сте посочили изрично, че сте съгласни с това, с радост ще споделяме с Вас информация по имейл и/или телефон за нашите каузи и инициативи, специални предложения, идеи, продукти и/или услуги, тогава, когато имаме какво да споделим с Вас.

В случай че не сте съгласни с това или искате да оттеглите вашето съгласие за получаване на имейли от нас, може да го направите по един от следните начини:
  • чрез линкa за отписване, включен във всеки имейл, който Ви изпращаме;
  • на уебсайт wwf.bg
  • като ни изпратите имейл за отказ на kampania@spasetedivatapriroda.bg


 7. Какви са Вашите права във връзка с данните Ви и как може да ги упражните?  
- Достъп до и корекция на Вашите лични данни
Имате право на достъп до личните Ви данни, които обработваме за целите посочени по горе. Ако обработваме тези данни и получим искане от Вас (или от трето лице, упълномощено от Вас), ще осигурим този достъп безплатно. Имате право и да поискате копие от Вашите лични данни, които обработваме.

Преди да осигурим достъп до личните данни на Вас или на упълномощено от Вас лице, можем да поискаме доказателство за идентичността, както и подробности за отношенията Ви с нас или с наши партньори, за да можем да открием данните, които се отнасят до Вас.

Ако които и да било лични данни, които съхраняваме и обработваме за Вас, са неточни или остарели, Вие сте в правото си да изискате от нас да ги коригираме, включително чрез добавяне на декларация.

- Право да изтрием личните Ви данни
Имате право да поискате да заличим личните Ви данни без ненужно забавяне ако:
  • личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани;
  • когато сте оттеглили своето съгласие;
  • когато сте възразили срещу обработването, ако то е незаконосъобразно;
  • когато личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на Съюза или правото на държава членка, което се прилага спрямо нас като администратор на лични данни;
  • когато личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.
При определени условия може да откажем да заличим личните Ви данни, в случаите, предвидени от закона.

- Право на преносимост на данните и право на жалба
Имате право да получите данните, които обработваме за Вас в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат, за да прехвърлите данните си към друг Администратор.

Имате право да предявите жалба до местния регулатор, Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) или съда, ако смятате, че Вашите права са нарушени. За целта можете да посетите уебсайта на КЗЛД на адрес https://www.cpdp.bg/, където ще научите повече.

- Право на оттегляне на съгласието
Имате право да оттеглите своето съгласие за обработка на личните Ви данни от наша страна по всяко време, като изпратите заявление за това към нас
  • като ни изпратите имейл на kampania@spasetedivatapriroda.bg
  • на уебсайт wwf.bg
- Право на възражение
Вие имате право по всяко време да подадете до нас възражение срещу обработване на Вашите лични данни за цели, свързани с директния маркетинг, включително профилиране, доколкото то е свързано с директния маркетинг. Възражението може да бъде направено по телефон или с електронно писмо на посочените по-долу в т.10 данни за контакт с нас.

- Ограничаване обработването на лични данни
Вие имате право да поискате да ограничим обработването на Вашите лични данни, когато считате, че личните Ви данни са неточни, обработването на личните Ви данни е неправомерно, ние не се нуждаем от личните Ви данни за целите на обработването или Вие сте възразили срещу обработването им.  В този случай личните данни ще бъдат само съхранявани, но не и обработвани.

- Право да не бъдете обект на автоматизирано решение, включващо профилиране
Имате право да не бъдете обект на изцяло автоматизирано решение, включително профилиране, когато това поражда правни последставия за Вас или Ви засяга в значителна степен.

Ако искате да упражните което и да е било от правата си, описани тук, моля, свържете се с нас на посочените в т. 7.4 контакти.

8. За колко време съхраняваме Вашите данни?
Съхраняваме запис на Вашите лични данни, за да Ви осигурим високо качество и последователност на услугите ни в рамките на групата. Винаги съхраняваме и обработваме данните Ви в съответствие със закона и никога не ги задържаме за по-дълго, отколкото е необходимо. Вашите данни ще бъдат съхранявани за срок от 15 години.

Природозащитните проекти са дългосрочни и често пъти постигането на резултат може да отнеме повече от 10 години.

9. Защита на данните
Ние третираме Вашите лични данни като строго поверителни. За да ги защитим, предприемаме редица мерки, включително:
  • Ограничаваме достъпа до помещенията, в които работим, само до хората, които трябва да бъдат там;
  • Използваме способи като криптиране и псевдонимизиране на информацията;
  • Никога не искаме от Вас да ни изпращате паролата си;
  • Съветваме Ви никога да не въвеждате номер на сметка, парола или друга чувствителна информация в имейл или след като сте кликнали върху връзка в имейл.

10. Контакт с нас
Ако искате да упражните което и да било от правата си, описани в настоящата Политика за защита на личните данни, или ако имате въпрос или оплакване, свързани с тази политика или с начина, по който се обработват Вашите лични данни, моля, свържете се с нас по един от следните начини:

По имейл: kampania@spasetedivatapriroda.bg
По пощата: WWF България, София 1612, бул. Цар Борис III 19Б, ет. 4
На телефон: 02/808 20 64

11. Промяна в политиката
Последната промяна на настоящата Политика за защита на личните данни е направена на 4.5.2018 г.