Отбор на Пандата на Софийски маратон 2019 | WWF

© WWF Bulgaria

Ново трасе, нова гора

Скъпи приятели,

И тази година WWF събра отбора в подкрепа на любима наша кауза – създаване на истинска крайречна гора.

Включиха се над 50 души и заедно събрахме 2655 лв.

От няколко години ние от WWF сме се посветили на горите по бреговете на реките. Някога те са били истински райски кътчета за животни, птици, риби, хора. Пречиствали са водата в реката, предпазвали са от наводнения и свлачища. В тяхната сянка сме се отдавали на почивка край ромолящия поток, плавали сме с лодка по реката или сме ловили риба.

Днес по-голямата част от тях са унищожени и това е проблем, за чието разрешаване се стремим да помогнем.

Засадихме десетки хиляди дръвчета от видовете черна топола, полски бряст, дъб, бяла и черна елша, полски ясен. Грижихме се за тях в студ и пек.

Работата ни продължава и в края на ноември ще залесяваме с 12 000 фиданки по брега на река Марица на входа на гр. Стамболийски.

Имаме нужда от вашата подкрепа. Малкото, но редовно, дарение е важно за нас. Затова ви призоваваме да направите sms абонамент с текст DMS GORA на номер 17777. Сумата за месечно дарение е само 5 лв.

Благодарим ви от сърце!

СЪЗДАВАЙ ИСТИНСКИ НОВИ ГОРИ С WWF! НИЕ ЗНАЕМ КАК.

ИЗПРАТИ ДАРИТЕЛСКИ SMS С ТЕКСТ DMS GORA НА 17777.

© WWF Bulgaria