Стани посланик за един ден | WWF

Стани посланик за един ден

Posted on 03 January 2019
WWF е партньор в инициативата "Посланик за един ден"
© British Embassy Sofia
Мечтала ли си някога да бъдеш посланик? Питала ли си се какво е чувството да работиш с дипломати от други държави и с изявени лидери на гражданското общество? Сега пред тебе се открива невероятната възможност да получиш отговор на този въпрос, докосвайки се отблизо до тяхната дейност.

По случай Международния ден на жената, отбелязван традиционно на 8 март, Британското посолство в София организира конкурса „Посланик за един ден“ за втора поредна година. Дами-посланици и неправителствени организации в България си сътрудничат, за да предоставят възможност на момичета от цялата страна да изпитат усещането какво е да си посланик, макар и само за ден.

Целта на инициативата е да окуражи млади момичета на възраст между 15 и 19 години да се ангажират с обществено значими каузи, да изразяват позициите си по теми, които засягат всички нас, както и да следват мечтите си, черпейки пример от жени, лидери в различни области.

Кандидатките в конкурса трябва да подготвят кратко есе на тема: „Как бихте използвали своите индивидуални умения и своето влияние като посланик, за да предизвикате положителна промяна в обществото?“. Есето може да бъде написано на български или на английски език и трябва да бъде изпратено на Британското посолство в София тук.

Крайният срок за участие е 15 януари 2019 г.

Победителките в конкурса ще имат възможността да работят редом до дама-посланик на 7 март 2019 г. в София. Освен това ще могат да партнират и с ръководител на неправителствена организация. Ще имат възможността да научат повече за каузата ѝ чрез посещение и дори чрез участие в нейни проекти заедно със своя посланик-патрон.

WWF България е партньор в инициативата. Затова в допълнение към голямата награда, момичетата, които припознаят защитата на природата като своята социално значима кауза, ще се срещнат с ръководителя на организацията Веселина Кавръкова и ще имат възможността да се включат в дейността ни по опазване на дивата природа в България.

Ако имате нужда от повече информация, не се колебайте да пишете на Ива Михайлова на imihaylova@wwfdcp.bg.

WWF България ви пожелава успех!
WWF е партньор в инициативата "Посланик за един ден"