Фермерски фестивал за Часа на Земята 2018 | WWF
© WWF
© Bioselena Foundation
Фермерският фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ ще гостува на Часа на Земята – 2018 на 24 март на паркинга на площад „Александър Батенберг“.

Ще има богато разнообразие фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка, занаятчийски хляб, колбаси, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, пирински и други видове чайове…

Фермерските шатри ще са отворени от 10:00 до 18:00 часа.

Темата на тазгодишното издание на Часа на Земята е „Свържи се с природата“ и Фермерският фестивал чудесно се  вписва в нея: има фермери от райони на Натура 2000 от страната.

Връзката става още по-ясна, ако се замислим, че от една страна разнообразието и качеството на диетата ни зависи от чистата и богата на видове природа, а от друга – състоянието на дадено природно място се влияе директно от начина на отлеждане и производство на всеки един продукт!

Специалното издание на фестивала за Часа на Земята се организира съвместно от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА и WWF България със съдействието на Столична община.

Следете събитието ни във фейсбук за актуална информация тук.

Списък на фермерите и продуктите може да намерите тук
 
Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 до 17:30 часа пред Министерството на земеделието, храните и  горите от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столична община.

  

Галерия

Последни новини

Въглищата спират. Какво ще правим след това?

WWF постави на масата въпроса за справедливия преход от въглища към нисковъглеродна енергетика

22 Oct 2018 Още »