ТЪРСИМ ДИЗАЙНЕР | WWF
© naturepl.com / Edwin Giesbers / WWF
© WWF Bulgaria

Ти си художник? Или пък графичен дизайнер? Или обичаш да разказваш истории с картинки?

Стани част от първата настолна игра на WWF в България! Кандидатствай с твоето портфолио още сега и можеш да станеш част от най-новия проект на WWF. Настолната игра WheelVille ще забавлява и образова малки и големи колко ценни са природните ресурси и колко е важно да ги използваме отговорно.

Наградата за победителя е 4000 лв. и възможността чрез изкуството си да спомогне за опазването на дивата природа в България.

Изпрати ни авторския проект, който най-точно представя твоя стил на рисуване (може и да е повече от един). Или пък вече имаш разработена графика в стил, който би приложил към визуалната история на играта? Кандидатствай сега, като изпратиш портфолиото си на assistant@wwf.bg.

Конкурсът е насочен към художници и графични дизайнери и ще се проведе в два кръга.

В първи кръг може да се включи всеки желаещ, като изпрати своето портфолио на адрес assistant@wwf.bg. Срок: 4 август.

На 6 август ще обявим до 10 участници, които продължават на втори кръг.

Във втори кръг участниците ще трябва да представят разработени два елемента от играта със срок до 14 август. Правилата на играта можете да намерите тук.

Финалистът ще бъде обявен от почетното жури на 16 август.

Срокът за цялостната художествена разработка на дизайна на играта е 20 септември.

Официалните правила на конкурса можете да намерите тук.

© WWF Bulgaria

В китното малко село WheelVille няколко световноизвестни предприемачи виждат огромен потенциал за развитие на бизнес. Природните ресурси изобилстват, а хората са работливи и имат нужда от промяна.

Макар и изобилни, ресурсите са изчерпаеми. Задачата става още по-сложна, тъй като всички предприемачи в селото се борят за едни и същи ресурси. Докато битката между инвеститорите се задълбочава, местните жители са готови да работят за своя икономически просперитет.

Историята на играта и правилата ѝ можете да намерите тук.

WWF България разработи настолна игра, която да ни напомня колко много и безценни ресурси ни дава природата. Но и да ни предизвика да се грижим за тях, така че да ги има и за следващите поколения. Играта засяга теми от сферата на кръговата икономика и устойчивото развитие на селските райони по един особено достъпен и забавен начин.

Чрез настолната игра WheelVille WWF България стартира своята първа национална инициатива за социално предприемачество. Приходите от продажбите на продукта ще подкрепят работата на WWF по опазване на природата в България.

Проектът WheelVille стартира благодарение на подкрепата на Програма за социално предприемачество за НПО - 2018/2019 на Българския център за нестопанско право. Програмата се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и Фондация УниКредит, в партньорство с UniCredit Bulbank и TELUS България.

Изпрати проекта, с който се гордееш най-много (а може и да е повече от един), на имейл assistant@wwf.bg Можеш да изпратиш прикачени файлове или линкове към уебсайт.

СРОК: 4 АВГУСТ 2019 Г.