Знаете ли, че...? | WWF
© Wim van Passel / WWF



ЗАГАДКАТА НА WWF ПРЕЗ ЯНУАРИ 2018 Г.

Качулатите пингвини се срещат по каменистите острови на субантарктическия регион, но понякога обитават и южните части на Южна Америка и Африка, както и южното крайбрежие на Нова Зеландия. Достигат тегло 2–3 кг и 45–58 см височина. Отличават се с жълтото оперение на главите си и малките си кърваво червени очи.

Най-възрастният качулат пингвин, познат на хората, е Роки. Той обитава аквариума в Берген, Норвегия. Умира през 2003 г. на 29 години и 4 месеца.