Цветя за булката? А защо не свежестта на вековната гора? | WWF

Цветя за булката? А защо не свежестта на вековната гора?

rel=
© www.dollarphotoclub.com

Бихте ли отишли на сватба, без да купите булчински букет?

Ако ви предстои сватба, по традиция гостите ще носят цветя за булката. Но какво ще стане с тях в празничната суматоха?

Повечето булки споделят, че всъщност нямат възможност да им се насладят пълноценно. Още щом им връчат цветята за сватбата, ги предават на помощниците си. Роднините имат грижата да натоварят булчинските букети по колите и да ги пренесат в ресторанта. Много е възможно булката да не успее да се порадва на букетите от гостите. Много е възможно в онзи миг да не се замисли дали някои от цветята, които се продават, всъщност не са застрашени – като орхидеите и залиста, например.

Но със сигурност знаем, че вековните гори в България наистина са застрашени. Те не само ни осигуряват чист въздух, но са и дом на множество красиви цветя и растения.

Затова се обръщаме към вас. Помолете гостите на сватбата да не купуват цветя за булката, които само ще бъдат похабени. Убедете ги да съберат парите за булчински букети и да ги дарят за спасяване на вековните гори.

Създайте своя собствена традиция и подарете за сватбата красота, като опазите цветята и растенията, за да можете да им се наслаждавате пълноценно винаги.

Разбира се, всяка булка заслужава само най-красивите сватбени подаръци. Затова, в знак на признателност за благородния жест, младоженците ще получат сертификат за дарение с карта на вековните гори у нас и пътеводител за Западна Стара планина. А ако събраните средства по време на сватбеното тържество надминат 100 лв., ще добавим към сватбения подарък и мека, плюшена играчка рис!

За контакти и помощ в организацията на дарението: Изпратете имейл до kampania@spasetedivatapriroda.bg с вашето име и телефон. Ние ще ви се обадим и ще уточним всичко, което ви интересува.