Станете част от Отбора на Пандата на 15 октомври | WWF

Станете част от Отбора на Пандата на 15 октомври

Всеки може да стане закрилник на тигър

Бъдете част от Отбора на пандата в Софийския маратон и подкрепете работата ни по опазване на тигрите в Азия и удвояване на техния брой
Мисията на WWF да създаде свят, в който хората живеят в хармония с природата, не е просто красиво съчетание от думи. Както и вие сте много повече от вашето име. Вашите надежди, мечти, желания и разочарования, навици и предпочитания… Всичко това сте вие! Както и вашият ден и начинът, по който той започва. Горещ или студен душ? Кафе или чай? Богата закуска или само бисквита…

Опазването на нашия свят започва с придобиването на конкретни данни. Един от 6 вида е на път да изчезне. Време е да се замислим какъв ще бъде светът ни утре – свят, в който един на всеки 6 от нашите приятели вече няма да го има. Как би изглеждал светът тогава?

Каква ще бъде природата утре, ако жирафите изчезнат като вид? Или лъвовете. Костенурките. Пандите. Белите мечки. Тигрите…

Не можем да ги спасим, ако не опазим днешния свят. Всъщност, дори да запазим света ни такъв, какъвто е сега, няма да е достатъчно. Трябва да го направим по-добър. А тигрите са незаменима част от него.

Тичайте на Софийския маратон на 15 октомври в Отбора на WWF! Така ще подкрепите WWF в борбата с бракониерите, които ежедневно ловуват тигри, за да продават техни части на черния пазар.

Ние можем да помогнем в оборудването на горските рейнджъри с облекло, наблюдателна техника и кучета. Миналата година по време на Софийския маратон събрахме 2300 лв. Тази година можем да постигнем още по-добър резултат и да продължим да помагаме на самоотвержени рейнджъри в ежедневната им борба с бракониерите.
Amur or Siberian tiger (Panthera tigris altaica) on iced lake.
	© Klein & Hubert / WWF
Amur or Siberian tiger (Panthera tigris altaica) on iced lake.
© Klein & Hubert / WWF
Всеки може да стане закрилник на тигър, независимо дали е от Отбора на пандата и тича на Софийския маратон. Имаме нужда от всяка подкрепа, за да постигнем целта си и да удвоим броя на тигрите.

Станете дарител на SpaseteDivataPriroda.bg/tiger и ще получите сертификат за дарение и уолпейпър на WWF.
Присъединете се към групата на Отбора на Пандата във Фейсбук тук, за да научавате последните новини около събитието.

Как да се включите в Отбора на пандата?

Софийският маратон тази година ще бъде на 15 октомври. За да участвате в него, трябва да направите регистрация независимо от избраната от вас дистанция – 3, 10, 21 или 42 км.

Участниците в Отбора на пандата се регистрират за маратона чрез формата по-долу. Освен таксата за маратона, вие заплащате и допълнително дарение от 30 лв., с което допринасяте за опазването на тигрите в дивата природа на Азия.

Краен срок за регистрация в Отбора на Пандата: 28 септември 2017 г. вкл.

Няколко дни преди маратона ще получите своя състезателен номер от WWF, както и специалната тениска на Отбора на Пандата, която е посветена на тигрите. Ако вече имате такава тениска, ще ви направим друг подарък, освен ако не желаете да имате втора. :)

При допълнително дарение на стойност от поне 50 лв., ще ви подарим и мека плюшена играчка тигър. Сигурни сме, че не само децата ще ѝ се зарадват!

Плащането на таксата за маратона и дарението може да стане единствено чрез PayPal (вижте бутоните по-долу) или по банков път. Плащането трябва да се извърши до 2 дни след регистрацията. В противен случай тя се отменя.

УниКредит Булбанк, клон Хан Крум
BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG58 UNCR 7000 1516 4655 98
Титуляр: ВВФ-Световен фонд за дивата природа
Основание за плащане: За Отбора на Пандата и имейл за контакт

Важно: Ако не желаете да участвате в Отбора на Пандата, но искате да тичате на Софийския маратон, направете регистрация в уебсайта на маратона.

С регистрацията в Отбора на Пандата участниците приемат и се съгласяват с условията за участие в Софийския маратон. За повече информация вижте тук.
Състезателите в Софийския маратон получават:
- стартов номер с електронен чип за измерване на времето на пробяганото разстояние за дистанции 10, 21 и 42 км;
- медицинска помощ;
- гардероб за съхранение на дрехи;
- подарък за спомен от маратона;
- освежителни напитки по трасето и на финала;
- медали за дистанции 10, 21 и 42 км.
Състезателите от Отбора на Пандата получават:
- всичко изброено по-горе плюс:
- тениска на WWF;
- сертификат за дарение;
- уолпейпър с малки тигърчета;
- плюшена играчка тигър при допълнително дарение от поне 50 лв.
  • РЕГИСТРАЦИЯ В ОТБОРА НА ПАНДАТА НА СОФИЙСКИ МАРАТОН 2017

След регистрация в Отбора на Пандата ще имате 2 дни, за да направите плащането. Изберете PayPal чрез бутоните вдясно или банков превод по сметката, посочена по-горе. Ако евентуално срещнете проблем с регистрацията и сайтът не работи правилно, моля, пишете ни на kampania@spasetedivatapriroda.bg

• Имате ли вече регистрация в уебсайта на Софийския маратон?*

• * Задължителна информация

ДИСТАНЦИЯ 3 КМ

Кликнете върху този бутон, за да платите дарението за WWF (30 лв.).

ДИСТАНЦИЯ 10,5 КМ

Кликнете върху този бутон, за да платите таксата за регистрация в маратона и дарението за WWF (20 + 30 лв.).

ДИСТАНЦИЯ 21 КМ

Кликнете върху този бутон, за да платите таксата за регистрация в маратона и дарението за WWF (30 + 30 лв.).

ДИСТАНЦИЯ 42 КМ

Кликнете върху този бутон, за да платите таксата за регистрация в маратона и дарението за WWF (50 + 30 лв.).

ПЛАЩАНЕ НА ДАРЕНИЕ

Кликнете върху този бутон, ако вече имате регистрация в уебсайта на Софийския маратон, но желаете да сте от Отбора на пандата.

Често задавани въпроси

Нужна ли е регистрация в уебсайта на Софийския маратон, ако се регистрирате в Отбора на Пандата?

Не. Регистрацията в Отбора на Пандата в този уебсайт и заплащането на таксата и дарението чрез посочените тук PayPal или банкова сметка гарантира участието в Софийския маратон. WWF има грижата да изплати таксите за участие на организаторите на маратона и да получи състезателните номера.

Мога ли да участвам в Отбора на Пандата, ако вече имам регистрация в Софийския маратон?

Да, разбира се. Попълнете всички полета от формата по-горе и отбележете, че вече имате регистрация в уебсайта на маратона. Ако решите да платите дарението чрез PayPal, използвайте бутона, над който пише "Дарение за WWF". Крайният срок за регистрация в Отбора на Пандата е 28 септември 2017 г. вкл.

Мога ли да се регистрирам в Отбора на Пандата след 28 септември?

WWF ще има щанд близо до пункта на маратона пред стадион "Васил Левски". Той ще работи от 13-и до 15-и октомври и тогава също ще можете да се регистрирате в Отбора на Пандата и да платите дарението в брой само ако вече имате състезателен номер, който предварително сте взели от пункта на Софийския маратон.

Тениските за отбора са ограничено количество и са гарантирани само за участниците, които са се регистрирали в Отбора на Пандата до 28 септември. В деня на маратона може да има налични тениски, които да получите при регистрация на нашия щанд, но не можем да обещаем, че ще имаме достатъчно от всички размери.

Има ли гардероб по време на маратона?

Софийският маратон предоставя гардероб, в който можете да оставите личните си вещи. Моля да обърнете внимание, че това няма да е възможно на щанда на WWF.

Необходим ли е медицински преглед?

Нужно е да ви прегледа лекар, ако ще тичате повече от 3 км. Ще има медицински пункт пред стадион "Васил Левски", ако нямате възможност да посетите вашия личен лекар.

Какво е трасето на маратона?

Повече информация за самия маратон можете да намерите тук.