Станете част от Отбора на пандата на 9 октомври | WWF

Станете част от Отбора на пандата на 9 октомври

Panthera tigris sumatrae Sumatran tiger Three young cubs. rel=
Panthera tigris sumatrae Sumatran tiger Three young cubs.
© Alain Compost / WWF

WWF България се присъединява към световна инициатива

Бъдете част от Отбора на пандата в Софийския маратон и подкрепете работата ни по опазване на тигрите в Азия и удвояване на техния брой
Мисията на WWF да създаде свят, в който хората живеят в хармония с природата, не е просто красиво съчетание от думи. Както и вие сте много повече от вашето име. Вашите надежди, мечти, желания и разочарования, навици и предпочитания… Всичко това сте вие! Както и вашият ден и начинът, по който той започва. Горещ или студен душ? Кафе или чай? Богата закуска или само бисквита…

Опазването на нашия свят започва с придобиването на конкретни данни. Един от 6 вида е на път да изчезне. Време е да се замислим какъв ще бъде светът ни утре – свят, в който един на всеки 6 от нашите приятели вече няма да го има. Как би изглеждал светът тогава?

Каква ще бъде природата утре, ако жирафите изчезнат като вид? Или лъвовете. Костенурките. Пандите. Белите мечки. Тигрите…

Не можем да ги спасим, ако не опазим днешния свят. Всъщност, дори да запазим света ни такъв, какъвто е сега, няма да е достатъчно. Трябва да го направим по-добър. А тигрите са част от него.

Тигрите са незаменимо природно богатство. Те се хранят с по-малки животни и така поддържат техния брой. Това на свой ред допринася за по-добрия баланс между тревопасните животни и растителността, с която се хранят. Ако тигрите живеят пълноценно, цялата екосистема процъфтява. Това носи финансови, културни и социални придобивки на местните общности, които живеят в близост до популации на тигър.

Тичайте на Софийския маратон на 9 октомври в Отбора на пандата! Така ще подкрепите WWF в борбата с бракониерите, които ежедневно ловуват тигри, за да продават техни части на черния пазар. Ние помагаме в оборудването на горските рейнджъри с облекло, наблюдателна техника и кучета.

© WWF/ Tigers Alive Initiative
TX2
© WWF/ Tigers Alive Initiative
WWF работи за удвояването на броя на тигрите в дивата природа
Amur or Siberian tiger (Panthera tigris altaica) on iced lake.
	© Klein & Hubert / WWF
Amur or Siberian tiger (Panthera tigris altaica) on iced lake.
© Klein & Hubert / WWF
Всеки може да стане закрилник на тигър, независимо дали е от Отбора на пандата и тича на Софийския маратон. Имаме нужда от всяка подкрепа, за да постигнем целта си и да удвоим броя на тигрите.

Станете дарител на SpaseteDivataPriroda.bg/tiger и ще получите сертификат за дарение и уолпейпър на WWF.

Как да се включите в Отбора на пандата?

Софийският маратон тази година ще бъде на 9 октомври. За да участвате в него, трябва да направите регистрация независимо от избраната от вас дистанция – 3, 10, 21 или 42 км.

Участниците в Отбора на пандата се регистрират за маратона в уебсайта на WWF чрез формата по-долу. Освен таксата за маратона, вие заплащате и допълнително дарение от 30 лв., с което допринасяте за опазването на тигрите в дивата природа на Азия.

Няколко дни преди маратона ще получите своя състезателен номер от WWF, както и специалната тениска на Отбора на пандата, която тази година е посветена на тигрите. А ако съберете още дарения от свои приятели на стойност поне 50 лв., ще ви подарим и мека плюшена играчка тигър. Сигурни сме, че не само децата ще ѝ се зарадват!

Плащането на таксата за маратона и дарението може да стане чрез PayPal (вижте бутоните по-долу) или по банков път. Плащането трябва да се извърши до 2 дни след регистрацията. В противен случай тя се отменя.

УниКредит Булбанк, клон Хан Крум
BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG58 UNCR 7000 1516 4655 98
Титуляр: ВВФ-Световен фонд за дивата природа
Основание за плащане: За отбора на пандата и имейл за контакт

Важно: Ако не желаете да участвате в Отбора на пандата, но искате да тичате на Софийския маратон, направете регистрация в уебсайта на маратона.

Условия за участие в Софийския маратон

- граждани на България и чужденци
- навършени 18 години за дистанция 42 км
- медицински преглед (от личен лекар или медицински пункт на маратона)
- съгласие за заснемане и публикуване на снимков и видео материал с името и гласа на участника
- платена такса за дистанции 10, 21 и 42 км

С регистрацията в Отбора на пандата участниците приемат и се съгласяват с условията за участие в Софийския маратон. За повече информация вижте тук.

Нужна ли е регистрация в уебсайта на Софийския маратон, ако се регистрирате в Отбора на пандата?

Не. Регистрацията в Отбора на пандата в уебсайта на WWF и заплащането на таксата и дарението ви чрез посочените тук PayPal или банкова сметка гарантира участието в Софийския маратон.

Мога ли да участвам в Отбора на пандата, ако вече имам регистрация в Софийския маратон?

Да, разбира се. Попълнете всички полета от формата по-долу и отбележете, че вече имате регистрация в уебсайта на маратона. Ако решите да платите дарението чрез PayPal, използвайте бутона, над който пише "Дарение за WWF".

Краен срок за регистрация в Отбора на пандата:
2 октомври 2016 г. вкл.

Мога ли да се регистрирам в Отбора на пандата след 2 октомври?

Щандът на WWF ще бъде отворен от 8:30 ч. Можете да се регистрирате в Отбора на пандата в самия ден на маратона и да платите дарението в брой само ако вече имате състезателен номер, който предварително сте взели от пункта на Софийския маратон. Тениските за отбора са ограничено количество.

Състезателите в Софийския маратон получават:

- стартов номер с електронен чип за измерване на времето на пробяганото разстояние за дистанции 10, 21 и 42 км
- медицинска помощ
- гардероб за съхранение на дрехи
- подарък за спомен от маратона
- освежителни напитки по трасето и на финала
- медали за дистанции 10, 21 и 42 км

Състезателите от Отбора на пандата получават:

- всичко изброено по-горе
- тениска на WWF
- сертификат за дарение
- уолпейпър с малки тигърчета
- плюшена играчка тигър при допълнително дарение от поне 50 лв.

© WWF Bulgaria
Тениската на Отбора на WWF за 2016 г. е посветена на каузата за опазване на тигрите в дивата природа на Азия.
© WWF Bulgaria

ДИСТАНЦИЯ 3 КМ

Кликнете върху този бутон, за да платите дарението за WWF (30 лв.).

ДИСТАНЦИЯ 10 КМ

Кликнете върху този бутон, за да платите сумата от таксата за регистрация в маратона и дарението за WWF (20 + 30 лв.).

ДИСТАНЦИЯ 21 КМ

ДИСТАНЦИЯ 42 КМ

Кликнете върху този бутон, за да платите сумата от таксата за регистрация в маратона и дарението за WWF (50 + 30 лв.).

ПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ

УниКредит Булбанк, клон Хан Крум
BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG58UNCR70001516465598
Титуляр: ВВФ-Световен фонд за дивата природа
Основание за плащане: За Отбора на пандата и имейл за контакт

ПЛАЩАНЕ НА ДАРЕНИЕ

Кликнете върху този бутон, ако вече имате регистрация в уебсайта на Софийския маратон, но желаете да сте от Отбора на пандата.